Ansambel JURČKI – predstavitev

Ansambel Jurčki smo narodno-zabaven ansambel in prihajamo iz Butajnove nad Horjulom in okolice. Naši začetki segajo v leto 2003, ko smo na veselici in gobarski razstavi, s pomočjo napovedovalke Saše Pivk Avsec, dobili ime Jurčki.

Do sedaj smo izdali tri zgoščenke z naslovi: Zadnja noč, Čas in 10 let. Zadnja je bila izdana ob 10 letnici delovanja ansambla. Udeležili smo se vseh pomembnejših festivalov, kjer smo prejeli tudi kar nekaj nagrad, kar nam je v ponos in nam daje zagon za ustvarjanje kvalitetne glasbe še naprej.

S svojim zvenom in melodijami skrbimo za kvalitetno glasbo in dobro zabavo. Na zasebnih zabavah poskrbimo za celoten animacijski program z vodenjem, igricami, skeči in s svojim show-programom. Poleg narodno-zabavne glasbe igramo tudi zabavno glasbo, kamor sodijo slovenske, dalmatinske, hrvaške, angleške in nemške skladbe. Igramo različne zvrsti, od popa, rocka, twista, rock’n’rolla, in tako želimo zadovoljiti čim večji del občinstva. Največ nastopamo po Sloveniji, radi pa se odzovemo tudi povabilom iz tujine. Tako smo že večkrat gostovali v Nemčiji, Avstriji, Franciji in Švici.

Ansambel Jurčki sestavljamo: Jure Jurjevčič (harmonika, klaviature, vokal), Boštjan Jurjevčič (bas kitara, tuba bariton, kontrabas, vokal), Tomaž Sečnik (kitara, el. kitara, klavirska harmonika, vokal) in Martina Kogovšek (vokal).

Nastopamo na veselicah, porokah, koncertih, zasebnih praznovanjih in zabavah, zabavah raznih podjetji in društev…

Martina Kogovšek

vokal

Izvedi več o Martini:

Rojstni dan: 24.6.
Izobrazba: Profesorica razrednega pouka
Nebesno znamenje: Rak
Vzdevek: Tinca / Tini
Najljubša hrana: Idrijski žlikrofi
Najljubša pijača: Sprite
Najljubši film: The Choice, Safe Haven
Hobiji: Šivanje
Najljubša misel: Nikoli ni tako slabo, da ne bi bilo za nekaj dobro!

Najstarejša,  najbolj previdna in romantična duša je naša Martina. Zelo rada pleše, poje in se zabava ter ima rada ljudi dobre volje. Rada ima otroke, s katerimi je obdana večino dneva. V ansamblu skrbi, da so zabeleženi spomini pomembnih dogodkov, ki so se jim zgodili, zadolžena je tudi za družabne medije.

Jure Jurjevčič - Ansambel Jurčki je narodnozabavna skupina, ki s svojim zvenom in melodijami skrbi za kvalitetno glasbo in dobro zabavo.

Jure Jurjevčič

harmonika, klaviature, vokal

Izvedi več o Juretu:

Rojstni dan: 25.5.
Izobrazba: Magister inženir elektrotehnike
Nebesno znamenje: Dvojčka
Vzdevek: Jurček
Najljubša hrana: Palačinke
Najljubša pijača: Pivo
Najljubši film: Boter
Hobiji: Pohodništvo in plavanje
Najljubša misel: Kdor je srečen ta je lep

Jure  je zelo priden in marljiv fant, ki poleg harmonike in petja skrbi še za klaviature. In ko Juretu začne »dogajat«….se ne ustavi zlepa. Ker imamo vaje pri Juretu in Boštjanu doma, on vedno poskrbi za to, da imamo pripravljeno ozvočeneje, ki ga potrebujemo za vaje.

Tomaž Sečnik - Ansambel Jurčki je narodnozabavna skupina, ki s svojim zvenom in melodijami skrbi za kvalitetno glasbo in dobro zabavo.

Tomaž Sečnik

kitara, električna kitara, vokal

Izvedi več o Tomažu:

Rojstni dan: 18.4.
Izobrazba: Univerzitetno diplomirani inženir računalništva
Vzdevek: Slavc
Nebesno znamenje: Oven
Najljubša hrana: Sirovi štruklji
Najljubša pijača: Pivo
Najljubši film: Pulp Fiction
Hobiji: Šport, potovanja
Najljubša misel: S prazno glavo se lažje kima

Njegova glavna naloga v ansamblu je, da skrbi za ritem, tak ali drugačen (če ne s kitaro pa z govorjenjem). V ansamblu tudi poje, z velikim veseljem pa poprime tudi za električno kitaro. Ker sta si z računalnikom zelo blizu, skrbi za našo spletno stran. Je zelo vztrajen in potrpežljiv. Na kratko povedano to je človek, ki je zelo težko dolgo tiho.

Boštjan Jurjevčič - Ansambel Jurčki je narodnozabavna skupina, ki s svojim zvenom in melodijami skrbi za kvalitetno glasbo in dobro zabavo.

Boštjan Jurjevčič

bariton, bas kitara, vokal

Izvedi več o Boštjanu:

Rojstni dan: 25.4.
Izobrazba: Doktor strojništva
Vzdevek: Šefe
Nebesno znamenje: Bik
Najljubša hrana: Krača
Najljubša pijača: voda
Najljubši film: Kaznilnica odrešitve
Hobiji: Triatlon – Kolesarjenje, plavanje in tek
Najljubša misel: Težko je biti glup v tej deželi, kjer je konkurenca prevelika

Boštjan je glava našega ansambla ali drugače povedano šefe. V ansamblu igra bariton, bas kitaro in poje. Skrbi za kontakt, je “financ minister” in še kaj. Je zelo resen, delaven, zagnan in oseba na katero se lahko zaneseš. Nikoli mu ne zmanjka energije. Ko se vračamo iz špila je ponavadi prav on glavni pobudnik, da se še kje ustavimo, vsaj na eni pijači.