Ansambel JURČKI z novim valčkom Mami

Ansambel JURČKi je izdal 1. pesem s pevko Martino.

Nova pesem ansambla Jurčki nosi naslov “Mami“. Avtorica besedila in melodije je Martina, ki je poskrbela kar za dve novosti naenkrat. Ne dolgo nazaj se je pridružila ansamblu in prinesla svežo energijo ter hkrati prispevala tudi novo avtorsko skladbo. 
Skladbo je napisala v zahvalo in poklon žal že pokojni stari mami, ona ji je rekla kar mama, zato tudi tak naslov. Hvaležna ji je za vse, kar je doživela ob njej – za vso oporo, nasvete, njeno energijo, iskrivost in pomoč pri reševanju problemov. Doma so bili na majhni kmetiji in vedno je imela rada red, tako v hiši in okolici kot pri disciplini otrok, kdor pa jo je še malo bolje poznal, ve, da je rada bila urejena, pa tudi polna energije in iskrenosti. Skupaj so opravljali različna kmečka opravila, ob njih pa velikokrat pa so radi zapeli in zaplesali, ko je bilo le možno. Ličkanje koruze npr., je bilo v tistih časih prava veselica na njihovi domačiji.
Ljubezen do glasbe in plesa sta Martinina stara starša prenesla tudi na njo. Vedno sta vnukinje spodbujala, da so pele, plesale in nastopale, celo kadar so prišli obiski ali kar tako, na stopnicah pred hišo.
Besedilo skladbe govori prav o njej, o energični, močni, posebni ženski. Martina je posebej hvaležna za čas, ki sta ga preživeli skupaj, še posebej za zadnje skupne trenutke, da ji je bilo naklonjeno, da sta se lahko poslovili, čeprav je bilo zelo težko in za vse je bil njen odhod velika izguba.
Martina se rada spominja tudi ata, s katerim je imela prav poseben odnos in je bil po rodu iz Dolenjske, žal pa je v hudi bolezni odšel še pred mamo. Rad je pripovedoval o svojih dogodivščinah iz mladosti, vedno je spodbujal vnukinje, naj pokažejo svoje talente in večeri ob prepevanju ljudskih pesmi so nepozabni.  Njegovega reka:”Nič ni tako narobe, da ne bi bilo za nekaj prav!” se  večkrat rada spomni tudi Martina.
Prav zato smo videospot posneli v čudoviti jesenski idili na Otočcu, s tem pa se na simboličen način poklonili tudi njemu.
“Ostali so nam lepi spomini na čas, ki smo ga preživeli skupaj,” se s hvaležnostjo in iskrico v očeh spominja obeh in s spoštovanjem skuša predajati njune nauke svojim otrokom. Vsak dan s se moramo zavedati, kako pomembnen je čas, ki ga namenimo drug drugemu in kako pomembno je, da se poslušamo, se slišimo in smo si v oporo.
Upamo, da vam bo skladba všeč, da nas bo opomnila, kako dragoceni so bližnji in kako minljivo je vse…
Ob tej priložnosti, ansambel Jurčki želi vsem prijetno poslušanje in želi, da ste dobro in ne pozabite ustvarjati lepe skupne trenutke z najdražjimi.
Še nekaj podatkov pesmi:
Naslov pesmi je: Mami
Avtorica melodije: Martina Kogovšek
Besedilo: Martina Kogovšek
Aranžma: Tadej Mihelič in Milan Kokalj